menu

Aanmelden nieuwsbrief

Uit het pastoraal team 2018- 29Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je
Jesaja 43:4

Laat je innerlijke rumoer los

Iedereen heeft een innerlijk kind in zichzelf zitten. Het is een onbewuste, innerlijke, sterke kracht die van grote invloed is op al ons doen en laten. Hoe we denken, ons voelen en hoe we handelen. Als volwassenen staan we er misschien niet bij stil, maar het kind dat we ooit waren blijft steeds in ons bestaan. Denk maar aan je onschuldige speelsheid, je kwetsbaarheid en het verlangen naar liefde en acceptatie. Ook onze pijn en angsten zijn in het innerlijke kind opgeslagen.

Emoties
Misschien heb je nog last van oude emoties en wil je die emoties uit je kindertijd loslaten? Dan zou het heel goed eens helpen om je innerlijke kind los te laten en met dat gevoel een brief te schrijven. Je innerlijke kind is een deel van wat je zelf bent en wie jij vroeger was als kind. Diepe overtuigingen die onze identiteit nu bepalen, ontstaan in onze kindertijd. Door de dialoog aan te gaan met dat gekwetste kind kun je je gedrag en gevoel beter leren begrijpen en misschien ook wel veranderen.

Laat het kind in jezelf los
Niet alleen onze emoties hebben te maken met ons ‘innerlijke kind’. Het betekent ook de kleine jij. Tegenwoordig leven we allemaal zo serieus en in hokjes. In onze maatschappij moet alles sneller, beter en mooier. Een serieuze boel als je het ons vraagt. Als kind kon je op elk moment van de dag spelen maar als volwassenen komen die speelse momenten er niet meer. Ga eens iets leuks doen met collega’s of vrienden. En dan bedoel ik niet een kopje thee drinken, maar ga eens karten of stap met ze alle in bubble ballen en ga een potje voetballen! Doe iets spontaans en wat leuks! Daarna kan je weer helemaal vol energie aan de slag!

En wens jullie een gezegend zomer toe.
Richard Lobo

Gedachte 2018 - 29''Gebruik je hoofd in omgang met jezelf en je hart in omgang met anderen.''
Eleanor Roosevelt

Trefwoord(en):

Parochie uitstapje 2018 Parochie uitstapje zaterdag 21 juli 2018 Ook dit jaar gaan we met de parochianen van de Augustinusparochie op stap.
Het doel van de reis is het moederhuis van de Paters van de SVD in Steyl in Limburg. We brengen o.a. een bezoek aan het Missiemuseum en mogen rondwandelen in de prachtige tuinen die het huis omringen.
De kosten voor dit uitstapje bedragen € 30.- Dit is inclusief koffie onderweg, de lunch, entree missiemuseum met rondleiding.
U kunt zich opgeven in het parochiecentrum/secretariaat van uw parochiekern. We verzoeken u bij opgave het bedrag van € 30.- (per pers.) te voldoen.
Opgeven kan tot en met maandag 15 juli.
08.15uur Lucaskerk Haagse Beemden Tweeschaar 125, 4822 AS Breda 08.30uur Franciscuskerk Breda Noord Belgiëplein 6, 4826 KT Breda 08.45uur Willibrorduskerk Willem Alexanderplein 4847 AA Teteringen 09.00uur Michaelkerk Breda Oost Hooghout 67, 4817 Breda We willen rond 18.00 uur weer terug zijn in Breda

Zomerprogramma Film Woensdag 25 juli is er in het kader van het zomerprogramma een filmmiddag in de ontmoetingsruimte van de Michaelkerk. We kijken naar de film “The Way”
Deze liefdevolle film uit 2010 van de Amerikaanse regisseur Emilio Estevez speelt zich af op de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela
Het wandelen over de Camino dwars door prachtige Franse en Spaanse landschappen wordt tot een metafoor van rouw. Maar ook van inspiratie en hoop. De film eindigt met een prachtig afscheidsritueel!
Dhr. Fer van Assche heeft deze tocht zelf gelopen en zal de film inleiden en na de film is er gelegenheid om na te praten.
De film begint om 14.45uur
We ontvangen u graag om 14.30uur met koffie/thee met iets lekkers en in de pauze is er een drankje. Hiervoor vragen we een bijdrage van €3,50

AnnanoveenAnnanoveen
Een aantal jaren geleden heeft Pastoor Wiertz een mooie traditie in ere hersteld: De Annanoveen.
Er kwamen veel mensen.
10 dagen samen bidden en zingen.
Er was liefde, geloof en gemeenschap.
Door de jaren heen zijn er veel mensen gestorven, verhuisd of naar een verzorgingshuis gegaan.
Dus is het niet meer zo vol als voorheen tijdens de noveen.
Maar de liefde, de saamhorigheid is gebleven.
Wij ouderen verlangen allemaal intens dat onze kinderen en kleinkinderen de genade van het geloof mogen kennen.
Zou bij Moeder Anna dat verlangen niet nog veel groter zijn?
Dat er jonge mensen geraakt mogen worden door haar kleinzoon Jezus.
Dat zij samen met onze jonge priesters een nieuw vuur, een nieuwe bezieling brengen in onze Augustinusparochie, in onze Annakapel.
Dat zij Het Woord van Jezus gestalte geven door b.v. taken van de ouderen over te nemen.
Zouden wij daar de komende Annanoveen niet eens eenparig voor kunnen bidden?
Vol Geloof, vol Hoop, vol Vertrouwen.
Laten we Moeder Anna nu bij voorbaat al danken voor de vele mooie dingen die er door Haar voorspraak gaan gebeuren.
Jezus zegt: Waar twee of drie in Mijn Naam aanwezig zijn, daar ben Ik in hun midden.
Een mooie Annanoveen toegewenst.
Paula Bussel

Zomerprogramma Augustinusparochie 2018Zomerprogramma Augustinusparochie 2018 Woensdag 4 juli (Alle) Zomerprogramma 2018 17 juli: Start Annanoveen: 19.00 uur Annakapel
21 juli: Parochie uitstapje naar Steyl
25 juli: Film in de Michaelkerk
26 juli: Afsluiting Annanoveen om 12.00 uur
1 aug: Rondleiding door de Willibrorduskerk
8 aug: Augustinuspad fietstocht
15 aug: Bingo en soep in de Franciscuskerk
15 aug: Feest Maria ten Hemelopneming Annakapel 19.00 uur
22 aug: Feest Maria ten Hemelopneming
Eucharistieviering bij de grot in Meerseldreef 13.30 uur
26 aug: Startviering – 5 jaar Augustinusparochie – Kerkproeverij
10.30 uur Franciscuskerk

Willibrorduskerk open op woensdag gedurende de zomermaandenWillibrorduskerk open op woensdag gedurende de zomermaanden Donderdag 5 juli 14.00 tot 16.00 uur (Kerk open voor bezoek. Of u nu een kaarsje aan wilt steken, een moment van stilte of bezinning zoekt of gewoon even rond wilt kijken, er is koffie en thee en iemand met een luisterend oor.

Bedevaart naar KevelaerAl sinds 1719, 299 jaar geleden dus, trekt jaarlijks de processie van Breda en omgeving naar Kevelaer. Sinds de jaren '50 gaan er ook pelgrims uit Oost-Zeeuws-Vlaanderen mee.
In Kevelaer wordt Maria vereerd als de “Troosteres der Bedrukten”
.
De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. en Oost-Zeeuws-Vlaanderen organiseert deze bedevaart op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus.
Twee dagen van bezinning, gebed,liturgie, processies en ook gezelligheid.

De kosten voor reis en organisatie bedragen € 25,00
Kinderen onder de 15 jaar krijgen € 10.— korting. Pelgrims uit Zeeuws-Vlaanderen betalen € 31,00. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten van maaltijden en logies. Dat wordt niet centraal geregeld, maar wij helpen u in Kevelaer zo nodig wél met het vinden van een hotel.

Ieder jaar wordt er in Kevelaer gecollecteerd. De opbrengst dient twee doelen: we bestrijden daarmee de onkosten van bedevaart en Broederschap en het grootste gedeelte van de opbrengst bestemmen wij dit jaar voor een bijdrage aan de het jubileumjaar in 2019!
U kunt voor inlichtingen terecht bij: Broederschap O.L.V. van Kevelaer Breda e.o. en Oost-Zeeuws-Vlaanderen Hanneke Oomen hannekeoomen@online.nl

Trefwoord(en):

Kopij / Aanmelden NieuwsbriefAanmelden / afmelden of een wijziging voor de nieuwsbrief s.v.p. rechtsboven in via de aanmeldknop op de home pagina van deze site

Of klikken op deze link
 
Voor vragen / opmerkingen of kopie voor de nieuwsbrief kunt u de mail versturen naar: marrydon@hotmail.com

Trefwoord(en):
Aanmelding nieuwsbrief
1. Kopieër de volgende regels net voor het afsluiten van de <⁄ head> tag.